AK Parti’nin etkili ismi: Tartışma Davutoğlu’na yarıyor

AK Parti’nin etkili ismi: Tartışma Davutoğlu’na yarıyor

AK Parti'nin içinden adının yazılmasını istemeyen etkili bir isim, Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki tartışmanın yeni kurulacak partiye kazandıracağını söyledi

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti içindeki etkili bir ismin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Başbakan Davutoğlu arasındaki ‘Şehir üniversiteleri’ tartışmasının partilerine değil Davutoğlu tarafına kazandıracağını söylediğini yazdı. Kaynağı istemediği için adını yazamadığını belirten Sarıkaya, köşesinde şunları belirtti:

“Durumu en iyi özetleyen de adının yazılmasını istemediği için burada veremediğim AK Parti’nin etkili bir isminin şu sözü: ‘Yen kurduğu partisinin tabelasını tam asacağı sıra Cumhurbaşkanı tarafından Davutoğlu’nun muhatap alınması ve tartışmaya çekilmesi oraya kazandırır, bize değil. O nedenle üniversite üzerinden yürütülen bu tartışmayı bir an önce kapatmalıyız, çünkü yöntem yanlış…’ Muhalefetin mal varlığı araştırma komisyonu kurulması konusunda bastırması halinde nasıl bir tutum takınacaklarını sorduğumda ise verdiği yanıt netti: ‘Böyle bir komisyon kurulmasını uygun görmüyoruz... Çünkü bir sonuç getirici yönü yok…”