CHP'li başkanlardan Sakarya'daki yaşanan acının ardından havai fişek kullanımına son verme kararı

CHP'li başkanlardan Sakarya'daki yaşanan acının ardından havai fişek kullanımına son verme kararı

CHP'li Başkanlar, Sakarya'da meydana gelen iki ayrı patlamada 3'ü Mehmetçiğimiz olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği acı olayların ardından havai fişek kullanımına son verdiklerini açıklamaya başladılar.

Edirne Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Recep Gürkan, Sakarya'da meydana gelen iki ayrı patlamada  3'ü Mehmetçiğimiz olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiği acı olayların ardından belediyelerinde havai fişek kullanmayacaklarını duyurdu.

Başkan Gürkan, açıklamasında tüm belediyeleri de hiç bir etkinlikte havai fişek kullanmamaya davet etti.

CHP'Lİ BAŞKANLAR HAVAİ FİŞEK KULLANIMINA SON VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer, Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından durumun gözden geçirildiğini belirterek, "Bizler kutlamalarımızı tüm görkemiyle sürdüreceğiz. Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: BİZİM İÇİN DE BİTMİŞTİR, ARTIK KULLANMAYACAĞIZ

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir telefon konuşması gerçekleştirdiğini açıkladı.

Işık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Az önce İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoglu ile konuştum 'Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek. Öyle bir acı ki bu hiçkimsenin görmek isteyeceğini de sanmıyorum. Bizim için de bitmiştir. Artık İstanbul'da  kullanmayacağız' dedi. @ekrem_imamoglu" ifadelerini kullandı.