CHP'li Budak: Mücadelenin kitabını yazıyoruz burada!

CHP'li Budak: Mücadelenin kitabını yazıyoruz burada!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, YURT'a 'Adalet Kurultayı' hakkında açıklamalarda bulundu. Budak, "Çanakkale'de adaletin kitabını yazıyoruz. Kurultaya AKP'den de katılım var" dedi.

'Adalet Yürüşü'nü anlatan CHP Antalya Milletveli Çetin Osman Budak, "Bilindiği gibi 25 günlük Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşümüz aslında Enis Berberoğlu'nun tutuklanma süreciyle eş zamanlı oldu. 14 Haziran'da bizim MYK'mız vardı. MYK'yı bitirdik, saat 3 buçukta bu haber geldi. Tekrar toplandık ve yürüyelim kararı çıktı. Ne zaman yürüyelim? Gelin dedim bu akşam yürüyelim. Ertesi sabah yürümeye karar verildi ve hiç hazırlığımız yoktu. Genel başkan sadece 'yürüyorum' dedi. Ve arkasından milyonlar yürüdü. Orda yürüyenler, AKP'nin mitinglerinde toplanan belediyelerden, devlet dairelerinden, kurumlardan zorla götürülmüş kalabalıklar değildi. Adalete susamış, demokrasiye susamış insanlardı. Bu insanlar her şeyi göze aldılar" dedi.

"ADALETİN OLMADIĞINI BİR KEZ DAHA TEYİT ETTİK"

Adaletin olmadığını bir kez daha gördüklerinin altını çizden CHP'li Budak, "Yürüdük, bütün dünyada ve Türkiye'de ses getirdik. Adaletin olmadığını bir kez daha teyit ettik. Ya sonra ne olacak? İşte sonrası burası. Yine MYK'da aylardır konuşulan konuydu ve oybirliğiyle Çanakkale seçildi. Niye 26 Ağustos? Büyük taarruz. Afyon'da niye değil? Çünkü Çanakkale, özellikle bir destanın yazıldığı, emperyalizme karşı ciddi bir başkaldırının yapıldığı ve Cumhuriyet'in temellerinin kurulduğu, büyük direnişin, büyük destanın doruk noktası. Kuvayi Milliye'nin vücut bulduğu, Diyarbakır'dan da, Edirne'den de, Artvin'den de, Van'dan da, Antalya'dan da şehitler verdiğimiz, Türkiye'nin her yerinden şehitler verdiğimiz son derece anlamlı bir yer. Büyük bir kahramanlık destanı var. Bu topraklarda yaşayan bütün insanların, burada atalarının kanları var. Onun için burayı seçtik" diye konuştu.

"ASLINDA BUGÜN YÜRÜYÜŞÜN KİTABINI YAZIYORUZ"

Adalet Kurultayı'na katılımın 40 binin üzerine çıktığını ifade eden Çetin Osman Budak, "Burada sizin de tanık olduğunuz gibi inanılmaz bir katılım var. İnsanlar buradaki zor koşullarda panellere katılıyorlar. Hem bilgileniyorlar, hem besleniyorlar, hem mutlu oluyorlar. Her görüşten yüzlerce, binlerce insan var burada. 40 bin kişinin üzerine çıkmış durumdayız şuanda. Bugün aslında yürüyüşün tanımını yapıyoruz, aslında kitabını yazıyoruz" dedi.

"AKP'DEN DE KATILIM VAR"

Adalet Kurultayı'na AKP'den de katılım olduğunu iddia eden Budak, sözlerine şöyle devam etti; "Bizim özel olarak davet ettiğimiz hiçbir kurum yok. Hiçbir siyasi parti yok. 80 milyona çağrı yaptık, her siyasi partiden üst düzeyde katılımda var burada. AKP de dahil buna. AKP ile bağlarını koparmış, orada adaletsizliğin olduğuna inanan bir kitle var, onlar da buradalar. Abdüllatif Şener konuşmacıydı. Daha onun gibi birçok isim var. Toplumun her kesiminden insanlar var. Biraz önce burada çocukları kaybolmuş, kızları kaybolmuş bir aile ile konuştum. Artvinli bir aile. Siz de tanık oldunuz. Vicdanı sızlayan insanlar, adaletsizliğe uğramış insanlar, bu toplumun demokratik - laik - sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı insanlar, ben de orada olayım artık elimden geleni yapayım diyen insanlar var. Ve bugün daha birinci gün olmasına rağmen çok büyük bir izdiham var. Yarın Pazar, çok daha büyük bir katılım bekliyoruz. 4 günlük bir toplantı, 8 ana başlığımız var. Bugün 'Mahkemede Adalet' ile başladık şimdi 'Yaşamda Adalet' ile devam ediyoruz. Ana panalleri minimum 5 bin kişi izliyor. 70 üzerinde çalıştay var onlar da devam ediyor. Sistemin dışlamadığı çok küçük bir azınlık var Türkiye'de. Aslında sistemin dışında kalan 80 milyon var. Katılamayanların da gönülden destek verdiklerini biliyorum. Telefonlarımız susmuyor"...