İmamoğlu'ndan ''Ayasofya'' açıklaması

İmamoğlu'ndan ''Ayasofya'' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, telekonferas yöntemiyle uluslararası Delphi Ekonomi Forumu’na katıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu, telekonferans yönetemiyle Yunanistan'da yapılan uluslararası Delphi Ekonomi Forumu’na katıldı. Bir gazetecinin sorusu üzerine, Ayasofya'nın İBB'nin sorumluluğunda olmadığını belirterek, ''Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor'' dedi.

İmamoğlu’na katıldığı panelde, gazeteci Alexis Papachelas tarafından “Ayasofyanın ibadete açılması ile ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusu yöneltildi.

“İÇ SİYASET MALZEMESİ OLARAK KULLANILMAMALI”

İmamoğlu soruya, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor. Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğu altında bulunmuyor.” ifadeleriyle cevap verdi.

Aynı panelde bulunan Atina Belediye Başkanı Bakoyannis ise İmamoğlu’nun sözleri üzerine Ayasofya’nın dünya kültür mirası olduğu söyleyerek, “Hristiyanların İstanbul’a gösterdiği özel sevginin bazen yok yere gerginliklere yol açtığı” görüşünü savundu.