‘Milli egemenlik mücadelesinin 100. yılı 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması’

‘Milli egemenlik mücadelesinin 100. yılı 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması’

Cumhuriyet Halk Partisi, çocuklara yönelik ‘Milli egemenlik mücadelesinin 100. yılı 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması’ düzenliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP olarak kuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden yaşatmak için ‘Milli egemenliğin 100. yılında resim şiir ve beste yarışması’ düzenlediklerini altını çizerek, “Çocuklarımızın içindeki Atatürk sevgisini yaptıkları resimle, yazdıkları şiirle, besteledikleri şarkılarla ortaya koymaları 23 Nisan’da yarışma düzenliyoruz. Tüm çocuklarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 27 MART

Milli egemenlik mücadelesinin 100. yılı 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışmasına büyük önem verdiklerini kaydeden İlgezdi, “Unutturulmak istenen cumhuriyet değerleri ile çocuklarımızın bağlarının daha da artması için, daha çok çocuğumuzun eser vermesini istiyoruz. Bu bakımdan son başvuru tarihimizi 27 Mart 2020 Cuma gününe uzattık” dedi.

Çocuklara yönelik yarışmanın resim, şiir ve beste dallarında gerçekleştirildiğini ve bütün çocuklara açık olduğunu anımsatan İlgezdi, 17 yaşından büyüklerin de beste kategorisinde yarışmaya katılabileceklerini ifade etti.

Yarışmanın ödülleri hakkında da bilgi veren İlgezdi, “Beste büyük kategorisinde birinci olana 50 bin TL, ikinci olana 30 bin TL, üçüncü olana da 20 bin TL ödül verilecek. Resim, şiir ve beste yarışmalarında eserleri dereceye giren öğrencilerimizden birincilere 20 bin TL, ikincillere 15 bin TL ve üçüncülere 10 bin TL ödül verilecek” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Egemenliğimizin 100. yılında çocuklarımızın gözünden Cumhuriyet ve kazanımlarına dair hayallerini görmek istiyoruz. Resimlerinde, şiirlerinde, bestelerinde Cumhuriyete bakışlarını, özlemini duyduklarını kısacası onlara bırakmamız gereken dünyayı onların gözünden görmek, hissetmek için çocuklarımızın eserlerini bekliyoruz” diyerek, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilginin ‘23nisan.chp.org.tr’ adresinden alınabileceğini belirtti.