Türkiye karizmatik liderliği Devlet Bahçeli'den öğrenecek

Türkiye karizmatik liderliği Devlet Bahçeli'den öğrenecek

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Doç. Dr. Tuba Gültekin kardeşler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 72'nci doğum günü anısına bir kitap yazdılar ve ismini de, 'Siyasal İletişimde Karizmatik Liderlik: Devlet Bahçeli' koydular.

MHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini halen yürütmekte olanProf. Dr. Bilgehan Gültekin ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi öğretim üyesi kardeşi Doç. Dr. Tuba Gültekin, Devlet Bahçeli'nin 72'nci doğum günü anısına 'Siyasal İletişimde Karizmatik Liderlik: Devlet Bahçeli' başlıklı bir kitap hazırladılar. Kitapta, Bahçeli'nin liderlik özellikleri, özgün bir siyasal iletişim modeli olarak sunuluyor.

Kitapta, genel başkan seçildiği 1997 yılından itibaren geçen 23 yıllık sürede Devlet Bahçeli'nin kendine has liderliği ele alınıyor.

Kardeş akademisyenler hazırladıkları kitapta, 'Bahçeli liderliği'ni özgün bir karizmatik liderlik modeli olarak sunuyorlar. Kitapta 'karizmatik diyalog liderliği', 'toplumsal beka liderliği', 'barış müzakeresi karması', 'beka eksenli Bahçeli diplomasisi', 'savunucu itibar katsayısı modeli', 'karizmatik ikna birikimi modeli' gibi başlıklar ile Devlet Bahçeli'nin liderliği anlatılıyor.

Daha önce Devlet Bahçeli ile ilgili 2 Türkçe ve 1 İngilizce kitap yayınlayan akademisyen kardeşler, kitabı Devlet Bahçeli'ye doğum günü olan, 1 Ocak 2020'de verecek. Kitabın takdim yazısı ise, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın tarafından yazıldı.

YURT HABER