Bamyanın erimemesi için mutlaka yemeğinizi zeytinyağı ile pişirin ve tencere içine limon suyu ekleyin.
lezzet.com.tr sitesindeki içerikte; Etli bamya yemeği pişirirken bilinmesi gereken tarif paylaşıldı. İşte etli bamya yemeğinin tarifi ve malzemeleri
Malzemeler
- 500 gr yaş bamya
- 300 gr ince doğranmış kuşbaşı et
- 1 adet büyük soğan
- 3 adet domates
- Yarım Limonun suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
ETLİ BAMYA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
Nasıl Yapılır
- Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
- Soğan biraz suyunu salınca ezilmiş sarımsak, salça ve ince doğranan kuşbaşı et tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Bamyaların baş kısımları kesilir. Çok büyükse eğer birkaç parçaya bölünebilir.
- Bamyalar ve küp küp doğranan domates eklenir.
- Bir limonun suyu tencereye sıkılır ve yarım limon kabuğu da tencereye atılır.
- Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirmeye bırakılır.
- Piştikten sonra limon kabuğu çıkartılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
BAMYA ÇOK FAYDALI BİR SEBZEDİR
haberturk.com sitesinde yer alan içerikte; Bamyanın faydaları sıralandı. İşte bamyanın bilinmesi gereken faydaları
- Bamyanın içeriğinde pek çok mineral ve vitamin bulunmaktadır.
- Enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlayan bamya yenilerinin oluşumundan da korur.
- Bamya kanser düşmanıdır.
- Sindirimin düzenlenmesine destek olur.
- Bamya sayesinde bilişsel fonksiyonlar düzelir.
- Kalorisi düşük bir sebze olan bamya zayıflamaya da yardımcı olur.