Patlıcan, biber ve patates kızartmasına lezzet katan tüyo! Yağ çekmesini önleyen pişirme sırrı

Patlıcan, biber ve patates kızartmasına lezzet katan tüyo! Yağ çekmesini önleyen pişirme sırrı

Patlıcan, biber ve patates kızartması yaparken yağ çekmesini önleyen aşçılık önerileri

Patlıcan, biber ve patates kızartması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, bu lezzetli yemekler yapılırken, yağ çekmesi sorunu sık sık karşılaşılan bir durumdur. Bu yazımızda, sizlere yağ çekmesini önleyen aşçılık önerileri sunacağız.

1. Doğru Yağı Kullanın


Kızartma yaparken kullanacağınız yağın kalitesi oldukça önemlidir. Kullanacağınız yağın yüksek yanma noktasına sahip olması gerekmektedir. Ayçiçek yağı, mısır yağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar, yüksek yanma noktalarına sahip oldukları için kızartma yapmak için idealdirler. Hindistan cevizi yağı gibi bazı yağlar da yüksek yanma noktasına sahip olsa da, tadı ve kokusu nedeniyle kızartmalarda tercih edilmemektedir.

2. Yağın Sıcaklığına Dikkat Edin


Kızartma yaparken, yağın sıcaklığına dikkat etmek oldukça önemlidir. Yağın sıcaklığı, kızartmaların çıtır çıtır olmasını sağlar ve aynı zamanda yağın içine nüfuz etmesini önler. Yağın sıcaklığı 180-190 derece arasında olmalıdır. Bu sıcaklıkta kızartma yapmak, yağın içine nüfuz etmesini önleyerek, kızartmaların daha az yağ çekmesini sağlar.

3. Kızartmaları Kağıt Havlu Üzerine Alın


Kızartmaları piştikten sonra kağıt havlu üzerine almak, fazla yağın emilmesini sağlar. Kızartmalar kağıt havlu üzerinde birkaç dakika bekletildikten sonra servis edilebilirler. Bu sayede, hem daha az yağlı hem de daha sağlıklı bir kızartma elde edilir.

maxresdefault.jpg

KARIŞIK KIZARTMA TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet patates
  • 10 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz


Yapılışı:

  • Patlıcanları alaca şekil de soyup, halka şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri de soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın ve suda bekletin.
  • Kızgın yağda önce patlıcanları kızartın. 
  • Kızaran patlıcanları kevgir yardımıyla alıp, kağıt havlu üzerine serin.
  • Patatesleri sudan çıkarıp iyice süzdürün.
  • Kızgın durumda olan yağa süzülmüş patatesleri atıp, kızartın. Ve çıkarınca kağıt havlu üzerine alın.
  • Biberleri de kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
  • Yağı süzülen sebzeleri servis kabına alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın veya rendeleyin.
  • 3-4 kaşık sıvı yağı bir tavaya alın ve domatesleri orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  •  Ocaktan indirmeden 2 dakika önce ezilmiş sarımsak ekleyip, karıştırın.  Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Kolay gelsin, Afiyet olsun....

Kaynaklar: yurtgazetesi.com.tr, youtube.com, tenceretv.com

İlgili Haberler