Mustafa Bülent Ecevit ve Tayyip Erdoğan

28 Mayıs 1925 tarihinde İstanbul'da orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ecevit'in babası Fahri Ecevit, Ankara Üniversitesi'nde profesördü. Annesi Fatma Nazlı , Türkiye'de profesyonel olarak resim yapan ilk kadınlar arasındaydı. Ecevit, annesinin Boşnak , babasının ise Kürt kökenli olduğunu söylemişti.
Ecevit, 5 Kasım 2006 tarihinde hayatını kaybetti.
1974-2002 yılları arasında dört kez Başbakan olarak görev yaptı.  Siyasetçiliği yanında, devlet adamı, şair, yazar, bilim adamı ve gazeteciydi. 
1974, 1977, 1978–79 ve 1999–2002 yıllarında başbakanlık yaptı. 
Ecevit, 1972-1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkanlığında bulundu.  
1989 yılında da  Demokratik Sol Parti'nin (DSP) genel başkanı oldu…
22, Mayıs 2002 tarihinde AKP Genel başkanı sıfatıyla Tayyip Erdoğan: Ecevit istifa etmeli
Erdoğan; Başbakan Bülent Ecevit'in ciddi şekilde rahatsız olduğunun açıkça anlaşıldığını, bu görevi yerine getiremeyeceğini ileri sürerek, Ecevit'in istifa etmesini istemişti.
Erdoğan, Hükümet'i oluşturan üç partinin kendi aralarında yeni bir başbakan belirleyerek ''seçim hükümeti kurması'' gerektiğini de sözlerine eklemişti.
02 Ekim 2021 günü cumhuriyet.com.tr’de Foreign Policy’nin , "Erdoğan hasta" dedi ve yerine geçecek ismi açıkladı” başlıklı bir analiz yayınlanıyordu.
Analizde, "Erdoğan 2023 öncesi gerçekten de savunmasız olabilir, ancak durum çoğu insanın düşündüğü gibi değil. Yeniden seçilmek için aday olamayacak kadar hasta olabileceğine dair işaretler var" ifadeleri yer aldı.
Foreign Policy'e göre, "Son aylarda Türk liderin pek de iyi görünmediği bir dizi video ortaya çıktı. Bazıları diğerleri kadar net değil, ancak birlikte ele alındığında Erdoğan'ın sağlığı hakkında bazı bariz soruları gündeme getiriyor. Örneğin bir klipte, cumhurbaşkanı merdivenleri çıkarken karısının yardımına ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Bir diğerinde ise Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozalesine ev sahipliği yapan Anıtkabir'de ayaklarını sürüyerek yürümekte güçlük çekiyor. Geçtiğimiz Temmuz'da büyük ilgi gören bir başka videoda da Erdoğan, bir televizyon yayınında AKP üyelerine bayram selamı verirken konuşmakta güçlük çekiyor."
8 Ekim 2021 tarihinde Foreign Policy’nin yazısına Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan açıklama geliyordu!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Foreign Policy’nin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu ve Erdoğan'ın olası veliahtı hakkında habere tepki verdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters ve Foreign Policy’nin Türkiye ile ilgili haberini, “yalan habere” örnek olarak gösterdi.
Fahrettin Altun, İngilizce ve Türkçe olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Yalan haberi sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip.
Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de yalan.”
Ne kadar ilginç değil mi?
Dün Bülent Ecevit!
Bugün; R. Tayyip Erdoğan…
Ne diyelim?
Allah kimseye sağlığını kaybettirmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar