Bir CHP'li belediye neden AKP'lilerle çalışır?

Bazı isimler CHP’den milletvekili olur, belediye başkanı olur, ancak işe CHP seçmenlerini dolandırmak, CHP’lilerin hayvanları dahil birçok değerini çalmakla başlar…

Bazıları seçilir seçilmez hemen AKP’lilere koşar ve ardından sadece AKP’lilerle ilişki içinde başkanlığını devam ettirir.

Misal; Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız CHP seçmeni dahil, onlarca insanı dolandırmış, hüküm giymiş, maaşına haciz konmuştur.

Yine bir belediye başkanı köylülerin hayvanlarının çalınmasında başrol oynamıştır.

CHP’li Ödemiş Belediyesi seçilir seçilmez AKP’li işadamlarına koşmuş, bunlardan en şaibeli isimle ortak çalışmaya başlamıştı.

Bakın Ödemiş Belediyesi Facebook hesabından kısaca nasıl bir paylaşım yapmış;

“Ödemiş’te Bitkisel Atık Yağların Ayrı Toplanılması İçin Protokol İmzaladı

Gelecek nesillere daha temiz bir Ödemiş bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, bitkisel yağların toplanmasıyla ilgili DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzaladı.”


Bu sözleşmeyi danışman sıfatı ile Zekiye Seda Sönmez şöyle duyurdu:

“Ödemiş Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Eriş şirketimiz DEHA ile protokol gerçekleştirdi.

Ödemiş'te bitkisel atık yağlar toplanıp geridönüşüme katkı sağlanacak...

Eylül ayından itibaren okullarda da eğitim ve kampanya süreci başlayacak ve yürütücülüğünü Ödemiş Belediyesi ile Deha Bitkisel Atık Yağ şirketi üstlenecek...

1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletir. Lütfen siz de lavobaya dökmeyin…”


Kendilerini hemen şöyle uyardım:

“DEHA şirketi başta Fikirtepe halkı olmak üzere binlerce aileyi evsiz barksız aç açık bırakan TAŞYAPI'nın sahibi Emrullah Turanlı'ya aittir.

Emrullah Turanlı CHP'li Kadiköy Belediyesi'ni mahkemeye vermiş ayak oyunları ile davayı kazanmış; dava daha temyize gitmeden camiler, oyun parkları dahil Kadıköy halkının yararlandığı tüm yerlere icra koymuştur. İstinaf davayı bozmuştur.

Emrullah'ın ortağı Mustafa Ezici'nin basında yer alan onlarca açıklamasına bakarsanız o övündüğünüz ortaklıktan elde ettiği yağları kansorejen ürün yapımında kullandığını görürsünüz.

Emrullah Turanlı ile ortaklık yapıp da feryat etmeyen yoktur. Mesela Alp Delimollaoğlu, 'Emrullah 50 milyonumu gasp etti' diye basına defalarca açıklama yapmıştır. Mustafa Ezici, 'Emrullah fabrikamı elimden aldı' diye feryat etmiştir. Böyle onlarca örnek varken sizin övünmenizi anlamak mümkün değildir.”


Ve belgelerini de tek tek yolladım.

Belediye ve Zekiye sözleşmeyi iptal etmeleri gerekirken, Zekiye beni engelledi.

Gelin şimdi “gıda hareketi” sitesi başta olmak üzere onlarca yayında yer alan Ödemiş Belediyesi’nin övünerek duyurduğu DEHA şirketi ve yaptıklarını eski ortağı Mustafa Ezici’den kısaca dinleyelim:

“Atık yağların içinde ağır metaller var. Yeniden insanlar ya da hayvanlar tarafından tüketilmesi sakıncalı. Zira kansere kadar uzanan sağlık problemleri yarattığı kesin olarak kanıtlanmış durumda. Bu yüzden de toplanan yağların sadece kimya sanayiinde kullanılabileceğine dair kesin karar var.

Ancak ortaya çıkan yeni ürünün yem sanayii için çok farklı bir fiyattan satılıyor olması bu yasağın da delinmesine neden oluyor. Söz konusu atık yağ yemcilere verilirse tonu 2 bin 200 liradan satılıyor. Biodizel olarak kullanılması halinde kazanılacak rakam ton başına 1.500 lira seviyesinde. Yani yüzde 50'ye yakın bir fiyat farkı var. İşte bu önemli fiyat farkı, atık yağ toplayan firmaların yasağı dikkate almayıp, insan sağlığını da hiçe sayarak ürünü yem sanayiine aktarmasına neden oluyor."


ATIK yağla alakalı bu iddiayı, bizzat işin içinde olan ve uzun süre atık yağ toplayan Mustafa Ezici gündeme getirdi. Biodizel işine başlayan ardından bu işe Emrullah Turanlı'yı ortak eden Mustafa Ezici bir taraftan tesisini geri alma savaşı verirken, diğer taraftan suç duyurusunda bulundu ve atık yağda oynanan oyunu gözler önüne serdi. Ezici, biodizel olması için toplanan yağların yem sanayiine verilerek insan sağlığını tehdit ettiği ihbarında bulundu.

Ezici Ödemiş Belediyesi’nin işbirliği yaptığı DEHA’yı ve sahibi Emrullah Turanlı’yı, CİMER, BİMER ve diğer ilgili kurumlara şikayet etti.

Ne garip ki, tüm bu gerçekler ortadayken Ödemiş Belediyesi nasıl olur da insanlarımız için bu denli riskli bir işe, hem de AKP’li bir işadamıyla girer.

Ne diyelim;

Tanrı Ödemiş Belediyesi gibi bazı belediyelerin vereceği zararlardan insanlarımızı korusun…

Önceki ve Sonraki Yazılar