
Dışarda yemek zorlaşınca herkes evde yapıyor! İşte evde döner yapmanın sırrı
Dışarıda yemek yemek her zaman kolay olmayabilir, özellikle de döner gibi özel lezzetler için. Ancak endişelenmeyin, evde döner yapmanın sırrını sizinle paylaşacağız
Doğru malzemeleri kullanarak ve özenle hazırlayarak, dışarıda yemek yeme zorluğunu evinizde lezzetli bir deneyime dönüştürebilirsiniz.
Evde Döner Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 g dana döş kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Gelelim döner nasıl hazırlanıyor.
- İlk olarak soğan, sarımsak ve yoğurdu rondoya alalım ve güzelce çekelim.
- Daha sonra yoğurma kabına kıyma, soğanlı sarımsaklı yoğurt karışımı, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi de alarak en az 5 dakika yoğuralım.
- İyice özdeşleşen kıyma harcını streç film üzerine alarak fotoğraflardaki gibi sıkıca saralım ve dondurucuya kaldıralım.
- 1 gece dinlenip donan döner harcımızı buzluktan çıkardıktan sonra 15 dakika kadar hafif çözülmesini bekleyelim. Daha rahat kesebilmek için dilerseniz yarım saat kadar da bekletebilirsiniz.
- Uygun ve mümkünse büyükçe bir bıçak ile ince ince dilimler keselim.
- Kestiğimiz dilimler hızlıca çözüleceklerdir çok uzun süre bekletmeden diğer yandan da az yağda pişirmeye başlayalım.
- İnce olduğu için hızlıca pişecektir.
- Dönerlerimizi sıcak sıcak ister dürüm döner ister pilav üstü döner canınız nasıl istiyorsa servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İlgili Haberler