Son dönemin gözdesi olan sarmanın yapılışı! Lahana ve asma yaprağından da iyiymiş
Kara lahana sarması tarifi ve püf noktaları
Kara lahana sarması, sağlıklı ve doyurucu bir yemek olmasının yanı sıra kolaylıkla yapılabilen bir tarif olmasıyla da tercih sebebidir. Denemenizi tavsiye ederiz!
Püf Noktaları:
- Lahananın yaprakları çok büyükse ortadan keserek kullanabilirsiniz.
- Sarmaları tencereye dizmeden önce tencerenin dibine lahananın sap kısımları yerleştirmek, sarmaların yapışmasını engeller.
- Pişerken suyunu çekip kurumaması için üzerlerine ara sıra sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kara lahana sarması, son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemeğin yapılışı oldukça kolaydır.
KARADENİZ'İN GÖZDE YEMEĞİ
Kara Lahana Sarması Yapılışı İçin Malzemeler
- 2 bağ kara lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Üzerine:
- Yarım limon suyu
KARA LAHANA SARMASININ TARİFİ
- Öncelikle kara lahanaları kaynar suda haşlayıp(fazla yumuşatmadan) soğuk sudan geçirin.
- Damarlı kısımlarını keserek alın.
- 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün.2 adet kuru soğanı küp küp doğrayın.
- Yarım su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı salçayı da katın.
- Tuzunu ayarlayın. Karabiber ve kuru naneyi de ekleyince sarma içiniz hazır demektir.
- Uygun şekilde keserek parçalara ayırdığınız lahana yaprağını tezgaha alarak bir kenarına iç koyun.
- Kalem gibi sarın.
- Tencerenin dibine kara lahana yaprağı döşeyin.
- Üzerine kara lahana sarmalarını dizin.
- 2 su bardağı suyu tencereye ilave edin.
- Önce hızlı ateşte kaynatın .
- Sonra ocağı kısık ateşe ayarlayıp sarmalar yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra yarım limon suyunu tencereye sıkarak gezdirin.
- Kapağını kapatıp yarım saat demlendirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, Youtube.com