Türkiye'de 23 bin açıklanmaya muhtaç ölüm var

Türkiye'de 23 bin açıklanmaya muhtaç ölüm var

Gazeteci Uğur Dündar ve usta kalem Yılmaz Özdil, sozcu.com.tr'de yayınlanan, Halkın Vicdanı programında, Sağlık Bakanı'nın açıkladığı veriler ve pandeminin ikinci dalgası üzerine yorumlarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine ilişkin değerlendirmelerden bulunan Uğur Dündar, İspanyol nezlesinde ikinci dalganın meydana geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

Veriler, Dünya Sağlık Örgütü’nün zorunlu kıldığı ikinci değerlendirmeyi içermiyor.  Bütün gelişmiş ülkeler geriye dönük yeni bir düzenleme yapıyorlar.  Ama Türkiye’deki sağlık ordusu gerçekten de gerek teşhiste, gerekse ilk müdahalede ilaçların kullanımı ve değerlendirilmesinde hakikaten büyük başarıya imza atıyorlar.

Ölümlerin azalmış olması bizi fevkalade sevindirdi.  Ama bu hiçbir zaman gevşemeye yol açmamalı. Çünkü biliyoruz ki, pandemilerde ikinci bir dalga geliyor.

ÖZDİL: AÇIKLANMAYA MUHTAÇ 23 BİN ÖLÜM VAR

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmaz Özdil ise şu ifadeleri kullandı:

Bakanlar Kurulu toplantısında bir karar alındığını ve Türkiye’de o karar gereği salgının sona erdiğini düşünüyorum. Yani oldu da bitti maşallah durumu var. Ama sanırım Türkiye’de bir zatürre salgını var. Kimse coronadan ölmüyor. Ölü sayısının bile yok edilmesi karşısında hayretimizi engelleyemiyoruz.

Pişmiş aşa su katmak istemem ama yarınki yazımda devletin bir resmi kurumunu şahit göstererek, 23 bin açıklanmaya muhtaç ölüm olduğunu yazıyorum.