CHP'li Ali Engin iddialı konuştu: Yüzde 80 oy alacağız

CHP'li Ali Engin iddialı konuştu: Yüzde 80 oy alacağız

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin projeleri ve oy hedeflerini açıkladı. 

Nil KAHRAMANOĞLU/İZMİR

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Yurt Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. İzmir Temsilcisi Özgür Tuğrul'un karşıladığı Ali Engin gündeme dair açıklamalarda bulundu. İthal aday eleştirilerine karşı çıkan Engin "O ya da bu ilçe önemli değil, sonuçta verilecek hizmet aynı" diyerek bu tartışmaları geride bıraktığını söyledi.

SIKINTILAR GERİDE KALDI

İzmir'in CHP açısından dinamik bir şehir olduğunu belirten Engin: "Tabi yıllardır yetişmiş kadrolar var. Parti de bu dönem bir değişim oldu. Bu aslında bir bayrak yarışı. Bence belediye başkanlığı bir meslek değil. O açıdan değişimi partiye zarar verecek bir şekilde görmemek lazım. Tam tersine yeni her zaman heyecandır, umuttur. Sonuçta buna partinin yetkili mercileri ve vatandaşlar karar verdi. Her dönem sıkıntılar elbette ki yaşanıyor. Ancak bu dönem daha az yaşandığını düşünüyorum. Geçen seçim sürecinde aday olmayan birçok arkadaşımız istifa edip başka partilerden adaylıklarını açıkladılar. Bu dönem çok yaşanmadı. Demek ki bir takım kurallar da yerleşiyor. Bazı alışkanlıklar değişiyor. O bakımdan bir sıkıntı görmüyorum, hepsi geride kaldı" şeklinde konuştu.

PARTİ VERDİĞİMİZ EMEĞE VEFA GÖSTERDİ

Narlıdere'ye yabancı olduğu eleştirilerine de yanıt veren Engin: "Daha önce il başkanlığı yaptığım için ayrıca iş adamı olmam sebebiyle adım birçok ilçe de başkan adaylığı için ismim konuşuldu. Zaten ilçeler olarak sorunlar ortak, vizyon aynı. Diyelim ki Tunç Soyer bir vizyon ortaya koydu: 'İzmir'in tarihi korunacak, doğa korunacak, hizmet ve turizm şehri olacak vs.' İlçeleri bundan koparmak mümkün mü? Değil. Biz de aynı şeyi yapacağız. Başka ilçede de olsaydım aynı şeyi yapacaktım. Kültür-sanat yapacaktım. İnsanları denizle buluşturacaktım. Engellilere, uyuşturucu kullanan çocuklara, kadınlara önem verecektim. Burada da aynısını yapacağım. Bazı arkadaşlar Ali Engin'in yerine ben olsaydım düşüncesinde olabilir buna saygı duyuyorum. Sonuçta herkes aday olmak ister. Ancak partimiz bizim verdiğimiz emeğe vefa gösterdi. Bu çok önemlidir. Eğer parti kendi kadrolarına vefa göstermeseydi yoluna nasıl devam edecekti. Ayrıca partinin elinde yetişmiş kadroları ona göre dizayn etti. Buna da ihtiyaç var. Sonuçta parti başkanı seçmiyorsunuz. İcracı insanlar seçiyorsunuz. Şehri temsil edecek insanlar seçiyorsunuz. Dolayısıyla o ilçe ya da bu ilçe önemli değil. Sonuçta verilecek hizmet aynı" diye konuştu.

"YÜZDE 80 OY ALACAĞIZ"

Son olarak Narlidere'ye yapacağı projelere de değinen Engin: "Narlıdere'ye çok güzel bir sanat merkezi yapacağız. Gösteri ve konser salona olacak. Bu öyle basit bir proje değil. Kadın kooperatifi kuracağız. 100-200 kadının evine gelir sağlayacağız. Engellilere, öğrencilere kısacası şehrin tüm kesimlerine ulaşacağız. Kreşleri önemsiyoruz. Bu konuyu tüm CHP'li belediyeler önemsiyor. Çünkü kreş hem çocuğun gelişimi hem de kadının iş gücüne ve yaşama katılmasının bir vesilesidir. Özet olarak İzmir'e yabancı değiliz. Siyasete, şehrin sorunlarına, projelere çok hakimiz. Şu an da en başarılı kampanya yürüten ilçelerden biri durumundayız. Narlıdere olarak  seçim kampanyasında herhangi bir yabacılık, huzursuzluk yok.  Daha önce yüzde 80 bir oy hedefi koymuştuk. Ben o hedefe yaklaşacağımızı düşünüyorum" dedi.