İthal Ayçiceği’ne, CHP'li Aygün’den tepki…“Trakya’nın sarı gelinini yok ettiler”

İthal Ayçiceği’ne, CHP'li Aygün’den tepki…“Trakya’nın sarı gelinini yok ettiler”

Çiftçinin kara gün dostu olduğunu iddia eden Toprak Mahsulleri Ofisi’nin artık “İvan’ın kara gün dostu olduğunu” savunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Trakya'nın sarı gelinini yok ettiniz” diye tepki gösterdi.

Çiftçinin kara gün dostu olduğunu iddia eden Toprak Mahsulleri Ofisi’nin artık “İvan’ın kara gün dostu olduğunu” savunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,“Trakya'nın sarı gelinini yok ettiniz” diye tepki gösterdi.

"SATTIĞINIZ ŞEY TÜRK ÇİFTÇİSİNİN GÜVENİDİR"

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, ayçiçeği yağında büyük sıkıntı olduğunu belirtti. “Trakya'nın sarı gelinini yok ettiniz” diyen Aygun, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alındığı gün çıkarılan kararname ile ayçiçeği tohumundan yağına kadar tüm ürünlerde gümrük vergisinin sıfırlandığını anımsattı. Ayçiçeği yağının ucuzlamadığını, 5 litrelik yağın 90-120 liraya çıktığını kaydeden Aygun, “TMO, şimdi -güya vatandaşı koruyacak ya- 5 litrelik tenekelerde 60 liradan ayçiçeği yağı satacağını duyurdu. Ama yerli değil ithal ayçiçeği yağı satıyor. Sattığınız şey nedir, biliyor musunuz? Türk çiftçisinin size olan güvenidir” diye tepki gösterdi.

“TMO ARTIK ÇİFTÇİNİN DEĞİL İVAN’IN KARA GÜN DOSTUDUR”

Aygun, ayçiçeğinde yerli üreticinin uğradığı zarara işaret ederek “TMO artık Ahmet'in, Necmi'nin kara gün dostu değil, Ivan'ın, Ukrayna, Rusya çiftçisinin kara gün dostudur” dedi. Rusya’nın artık tohum değil, işlenmiş ayçiçeği ürünleri satma kararı aldığını anımsatan Aygun, Trakya Birlik’in zarara uğratıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Kapılarda, gümrük vergisini sıfıra çektikçe Rusya ve Ukrayna da gözünü dikmiş, bize daha pahalı ürün satmaya başladı. Marketlerde artık kendi yağlarımızı değil, Rusya ve Ukrayna'daki üreticilerin yağlarını göreceğiz. Hem üreticimizi hem de yağ sanayicisini batıracaksınız. Ay'a gitmeyi planlıyorsunuz ya yakında Ay'a değil, yaya kalacaksınız, bu millet sizi memlekette görmek istemeyeceği için herhâlde sizi Ay'a gönderecektir!”