İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılma önergesine AKP'den ret!

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılma önergesine AKP'den ret!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması teklifinin AKP'nin oylarıyla reddedilmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunarak, ''Hayırdır Sayın Erdoğan?'' dedi.

İyi Parti, ''Ayasofya'nın toplu ibadete açılması'' ile ilgili TBMM'ne önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile sunulan önerge, AKP'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.

Akşener: İyiler maskeyi düşürdü

Önergenin reddedilmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener, İYİ Parti resmi Twitter hesabından paylaşılan, ''Siyasette #GeriVites'in ne olduğuna ve nasıl yapıldığına dair bu öğretici nitelikteki tutumundan ötürü @Akparti'ye teşekkür ederiz'' sözlerini alıntılayarak, ''Hayırdır Sayın Erdoğan? #İyilerMaskeyiDüşürdü'' diyerek Erdoğan'a göndermede bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasının ardından Yunanistan'dan tepki gelmişti. Yunanistan'ın açıklamalarının ardından Erdoğan, ''Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Türkiye'ye laf atılır mı? Sen kiminle dans ediyorsun? Haddini bil! Sen haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir'' ifadelerini kullanmıştı.

AKP'DEN ÖNERGENİN REDDİLMESİ SONRASI AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada önergeyi reddedeceklerini ve temmuz ayında gerekli adımların atılacağını söyledi. AKP'li Mehmet Muş'un, TBMM'indeki konuşmasını ekleyerek sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle.

''Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ayasofya'yla alakalı görüşlerimizi milletvekilimiz açıklamıştır. Şu an Danıştay'da bir dava yürütülmektedir, Temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir... Bu anlamda İYİ PARTİ'nin verdiği grup önerisine ''Hayır'' oyu vereceğiz ve inşallah Temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır.''