Tüm gözler İBB'de: İmamoğlu'nun talimatları ne olacak?

Tüm gözler İBB'de: İmamoğlu'nun talimatları ne olacak?

Ekrem İmamoğlu'nun, 15 günlük başkanlığı sırasında İstanbul’da öğrencilerin aylık AKBİL’inin 85 TL’den 50 TL’ye indirilmesi için talimat vermişti. Buna karşın AKP’nin İBB Meclis grubu ise, aylık AKBİL’in öğrenciler için 40 TL’ye düşürülmesi için teklif vereceğini açıklamıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’u kazanan Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından söz konusu duruma yönelik dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından 17 Nisan’da mazbatasını almış ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olarak göreve başlamıştı. İmamoğlu, 15 günlük başkanlığı sırasında İstanbul’da öğrencilerin aylık AKBİL’inin 85 TL’den 50 TL’ye indirilmesi için talimat vermişti. Buna karşın AKP’nin İBB Meclis grubu ise, aylık AKBİL’in öğrenciler için 40 TL’ye düşürülmesi için teklif vereceğini açıklamıştı. Sonrasında YSK kararı ile İmamoğlu'nun mazbatası geri alındı. İBB Meclisi'nde çoğunluk ise AKP'de bulunuyor.

İmamoğlu, yaptığı paylaşımda AKP’nin bu taahhüdünü hatırlatarak şöyle yazdı:

“İBB’deki görevim sırasında İETT’ye öğrenciler için genç kartın 85 TL’den 50 TL’ye indirilmesi çalışması yapılması için talimat vermiştim. Siyasi rakibimiz 'Gelin 40 TL yapalım' demişti. Bugün İBB Mayıs Meclis’i başlıyor, bütün meclis üyelerimiz süreci yakından takip edecekler.”

Ekrem İmamoğlu paylaştığı videoda da, İBB’nin CHP’li ve İYİ Parti’li Meclis üyelerine sürecin takipçisi olması gerektiklerini ifade etti.

İşte İmamoğlu’nun o videosu ve paylaşımı: