18 bin yaşında 'Donmuş köpek' bulundu

18 bin yaşında 'Donmuş köpek' bulundu

Sibirya’da buzun içinde donmuş bulunan 18.000 yıllık bir köpek yavrusuna yapılan DNA testi, hayvanın köpek mi kurt mu olduğunu tanımlayamadı.

İsveç’teki araştırmacılar, geçtiğimiz yıl yaz aylarında Sibirya’nın donmuş topraklarında antik bir köpeğin inanılmaz fotoğraflarını paylaştı. 18.000 yıllık köpeğe yapılan DNA testleri sonucunda bulunan hayvanın kurt mu yoksa köpek mi olduğunu tanımlanamadı. Süt dişleri bile sağlam bir şekilde günümüze ulaşan bu erkek köpek, öldüğünde en fazla iki aylık olduğu tespit edildi.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Love Dalén ve meslektaşı Dave Stanton, bunun onaylanmış en eski köpek olabileceğine inanıyor. Eğer bu doğru çıkarsa, kurtların ne zaman evcilleştirildiği hakkında bize bilgi vermek için çok değerli olabilir. Araştırmacılar bu köpeğe, Yakutça arkadaş anlamına gelen Dogor ismini verdi. Bu isim aynı zamanda İngilizce 'Dog or?', yani 'köpek ya da?' anlamına geliyor.

Söz konusu köpek binlerce yıllık olmasına ve açık bir göğüs kafesine sahip olmasına rağmen, araştırmacılar köpeğin sanki yakın zamanda ölmüş gibi gözüktüğünü söylüyor.