Gizemli bir Viking mezarı keşfedildi!

Gizemli bir Viking mezarı keşfedildi!

Arkeologlar tarafından Norveç’te 100 yıl arayla ölen iki kişinin teknelere gömüldüğü gizemli bir Viking mezarı keşfedildi.

Norveç’in Vinjeøra köyü yakınlarında ortaya çıkarılan mezar, birkaç silahın yanında bir adamın vücudunu içeren, boyu 9 ila 10 metre arasında değişen büyük bir tekneden oluşuyor. İlk mezarın 8. yüzyıla kadar uzandığı belirtilirken, ikinci mezarın 9. yüzyıla tarihlendiği ve yeni olan mezarda, inci bir kolye, iki makas ve bir ineğin kafasının yanında, biraz daha küçük bir teknede gömülen bir kadın var. Şaşırtıcı bir şekilde, bu küçük tekne önceki yüzyıldan daha büyük olanın içine yerleştirilmiş. Bu ilginç Viking mezarları, arkeologları oldukça şaşırttı.

Arkeologlar şimdi teknelere birlikte gömülen bu iki insan hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışıyorlar. Kesin ilişkileri net değil ancak arkeolog Raymond Sauvage’a göre, ikisinin bir şekilde ilişkili olması mümkün. Aralarında en az iki nesil olması gerektiğini ve aynı yerleşime ait olduklarını söylüyor. Arkeologların buldukları eşyalar, iki insanın toplumda aynı sosyal tabakalara sahip olduğunu gösteriyor.