İstanbul için 1 “Osman’ım!” 1 Zekeriya Öz aranıyor

HDP’li belediyelere el koymak kolay… “Terörle ilişkileri var!” dersin alırsın görevden…

Ama CHP’nin kazandığı yerleri ne yapacaksın?

Siz bakmayın Saray’ın sözcüsü İbrahim Kalın’ın “İstanbul ve Ankara için kayyum gündemde değil!” demesine… İşte burada yeni tip bir Ergenekon kumpası düşünülüyor; bunun senaryosu yazılıyor… Kumpas için önce “Osman’ım!” tipinde yalancı şahitler ayarlanacak. Sonra da Zekeriya Öz gibi bir savcı… Onun, polisle birlikte yazacağı iddianameyi kabul edecek bir mahkeme de ayarlanır elbette.

Ankara belki bırakılır ama İstanbul Belediyesi (İBB) AKP’nin kalbidir… İBB’nin gitmesi demek AKP’nin gitmesi demektir. Bu yüzden AKP Lideri Erdoğan’ın gözü halen bu şehirdedir. Ve benim tahminime göre de İstanbul’a el koymanın ince planları yapılmaktadır.

Örneğin, HDP ile ilişkisi bulunan birisini ikna (!) ederek gizli tanık yaparlar. Bunu, Zekeriya Öz olmaya can atan nadir savcılardan birisinin eline verebilirler. Onu, “Heykelini dikeceğiz!” diye pohpohlarlar. Yeni Zekeriya’nın elindeki bu gizli tanık, İstanbul Belediyesi’ne PKK’lıların doldurulduğunu… İmamoğlu’nun HDP’ye el altından yardım ettiğini vb… söyler ve bunun için yemin de edebilir.

Siz, külliyen yalan, diyebilirsiniz ama o savcı, bu yalancı tanığın ifadesini doğu imiş gibi kullanıp bir soruşturma açarsa İçişleri Bakanı Soylu’ya gün doğar. Derhal, “Soruşturmanın selameti açısından!...” diyerek seçilmiş başkanı görevden alır; yerine de valisini getirir.

O YALNIZ DEĞİL
Peki, İstanbul halkı, bırakın İstanbul’u Türk halkı bunu kabul eder mi?

Asla kabul etmez ve belediye başkanının arkasında kararlılıkla durur. Sonu AKP için çok kötü olur…

Kötü olur ama ben yine de Sayın İmamoğlu’nu dikkatli ve kararlı olmaya davet ediyorum…

Unutmasın ki şu an belediyenin bütün kuruluşları, onu başarısız göstermek için gizli bir direniş içindedir. Otoparklardaki manzara, tamamen yeni yönetimi beceriksiz göstermeye yöneliktir. Mezarlıklar Müdürlüğü bile bu komplonun içindedir; eskiden yaptığı cenaze nakil işlerini uyduruk gerekçelerle durdurmaktadır.

KOMPLOCULARI ATMALIDIR
Yani yeni başkan; hem siyasal olarak hem de bürokratik olarak bir yıpratma saldırısı ile karşı karşıyadır. Acilen; yeminli tarikatçılardan oluşan belediye yöneticilerini değiştirmelidir. Sayın İmamoğlubu konuda cesur olmalıdır. Çünkü arkasındaki kitle desteği, daha da yükselmiştir ve yüzde 60’a ulaşmıştır.

Ona verilen bu destek hiçbir belediye başkanına nasip olmamıştır. Umarım ki Zekeriya Öz adayları bu çok yakıcı gerçeği gözden kaçırmazlar. Onu, kurda kuşa yem etmeyeceğimizi, başta iktidarı bırakmamak için her şeyi yapmaya hazır AKP kurmayları olmak üzere herkes çok iyi bilmelidir.

ORMANLARINIZ İTİNAYLA YAKILIR
Burası Türkiye… Sanki sahibi ölmüş, mirasçısı kalmamış bir bahçe gibi… Hoyratça yağmalanıyor.

Örneğin, yapsatçı müteahhitler istiyor; onların göz koyduğu ormanlık bölgeler yakılıyor.

Hem de Orman Bakanlığı’nın dolaylı desteği ile…

Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki yangına müdahale uçaklarını kullandırtmıyor; söndürme işini AKP’li birilerini zengin etmek için yandaş şirketlere veriyor. Onlar da söndürme işini söndürmeme gibi yürütüyorlar.

Yani AKP; ormanlarımızın itina ile yakılmasının yolunu yapıyor. Bay Pakdemirli, Orman Bakanı değil de sanki Orman Yakanı…

Her şey para, para, para!

Öyle bir tamahkârlık ki Allah, bunların gözlerini bir türlü doyuramıyor. Bari, ormanları yakanın gözünü toprak doyursun…

Önceki ve Sonraki Yazılar