Celal Şengör'den üzen veda... Haklarını da o isme devrettiği ortaya çıktı

Celal Şengör'den üzen veda... Haklarını da o isme devrettiği ortaya çıktı

Celal Şengör herkesi vedasıyla üzdü. Üstelik haklarını da o isme devretmiş

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Teknik Üniversitesi'nden emekli olan Celal Şengör, üzücü bir veda daha yaşadı ve haklarını o isme devretti.

Türkiye gündeminden düşmeyen Celal Şengör flaş bir haberle gündeme geldi. 

Aydinlik.com.tr sitesindeki habere göre; Ülkemizin en ünlü bilim insanlarından biri olan Celal Şengör, geçtiğimiz aylarda İTÜ'den emekli olarak akademik hayatını noktalamıştı. Bir süredir hastalıklarla boğuşan Celal Şengör, sevenlerini üzecek bir haberi daha duyurdu.

KATILDIĞI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında paylaştığı videoda, Celal Şengör'ün kütüphanesinin veda töreni yapıldı. Tören esnasında konuşan Celal Şengör, kütüphanesinin tüm haklarını oğlu Asım Şengör'e devretti.

celal-sengor-kimdir-celal-sengor-kac-yasinda-15400450-6126-amp.jpg

CELAL ŞENGÖR KÜTÜPHANESİ ARTIK OĞLUNUN OLACAK

Celal Şengör kütüphanesini oğlu Asım Şengör'e devretti. Devir teslim törenine İlber Ortaylı, Sinan Özeren gibi isimler de katıldı. Celal Şengör'ün törendeki konuşması ise duygulandırdı..

Bugün burada benim ömür boyu topladığım ve çok büyük ölçüde jeolojiye dönük kütüphanemin aşağı yukarı 50 bin kitap bulunuyor ve birçok belge bulunuyor. Bir müze haline getirmeyi de istedim ben. Çünkü ben emekli olmadan bazı derslerimi lisansüstü ve doktora derslerimi burada veriyordum. Çocuklara hem orijinal kaynakları göstereyim hem çocuklar duvarlardaki sergilenmiş malzemelere bakarak kültürlerini geliştirsinler istiyordum. Fakat artık yaşlandım. Bu kütüphaneye benim yetişmem mümkün değil. Onun için Asım'ın da teklifiyle kütüphanemi oğlum Asım'a devrediyorum her şeyiyle beraber. Bütün haklarıyla bütün envanteriyle bütün müzesiyle her şeyiyle Asım'a devrediyorum. Asım biyolog. O'nun şöyle bir avantajı olacak. Kütüphane belki farklı bir istikamette gelişmeye devam edecek ve genel doğa bilimleri kütüphanesi halini alacak. O'nun için büyük bir mutlulukla Asım'a devrediyorum. Hayırlı olsun arkadaşım.

CELAL ŞENGÖR AĞIR BİR HASTALIK ATLATMIŞTI

Koronavirüs sürecinde özenli bir yaşam sunan ve neredeyse evinden hiç dışarı çıkmayan Şengör, geçtiğimiz haftalarda ağır bir zatürre geçirmişti. Hastalığı nedeniyle Azerbaycan'daki ilk davete katılamamıştı. İyileştikten sonra katılan Azerbaycan'a giden ve yer şekilleri hakkında incelemeler yapan Celal Şengör'ün yürümekte zaman zaman zorlandığı da görüldü.

İlgili Haberler