Klozette oluşan sarı lekeleri temizleme tekniği. Klozette ek bir leke ve koku kalmıyor

Klozette oluşan sarı lekeleri temizleme tekniği. Klozette ek bir leke ve koku kalmıyor

Klozette oluşan sarı lekeler ve koku rahatsız edici olabilir. Sizi bu sorundan kurtaracak bir formülümüz var. İşte o temizlik sırları

Klozet temizliği, hijyen ve sağlık açısından oldukça önemlidir. Birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılan klozetlerin düzenli olarak temizlenmesi, mikropların ve bakterilerin üremesini engelleyerek çeşitli enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca temiz bir klozet, kullanıcılarına daha hijyenik bir ortam sunar ve kötü kokuların oluşmasını engeller.
 

Klozet temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. 

Sarı lekelerin klozette oluşmasının nedenleri çeşitli olabilir. Bunlar arasında suyun yüksek demir içeriği, klorlu temizlik maddelerinin kullanımı, kireç birikimi, ya da bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların üremesi yer alabilir. Klozetin düzenli olarak temizlenmesi ve doğru temizlik ürünlerinin kullanılması bu tür lekelerin oluşmasını önleyebilir.

KLOZETTEKİ LEKELERİ TEMİZLEME TEKNİĞİ

Sabah.com.tr sitesinde klozette oluşan lekeleri ortadan kaldıran en etkili yöntem paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o yöntem

Kabartma tozu ve sirke, tuvaletteki sert su lekeleri de dahil olmak üzere birçok şeyi temizlemek için kullanılabilecek en kullanışlı ev ürünlerinden ikisidir.

Klozete yaklaşık 1 bardak sirke dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. Yaklaşık bir dakika zemine oturmasına izin verin.

maxresdefault-001.jpg

Klozete yaklaşık 1 bardak kabartma tozu ekleyin, ardından 1 ila 2 bardak sirke daha ekleyin. Bu bir köpürme yaratacaktır. Çözeltiyi yaklaşık 10 dakika bekletin.

Çözeltiyi klozetin her yerine uygulamak için bir tuvalet fırçası kullanın ve çözeltiyi su hattının üzerindeki lekelere uyguladığınızdan emin olun. Tuvaleti yıkamayın.

Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.

Fotoğraflar: Youtube.com, Sabah.com.tr

İlgili Haberler