Biber dolması yaparken içine 1 kaşık ekleyin; Lezzeti ikiye katlayan baharat

Biber dolması yaparken içine 1 kaşık ekleyin; Lezzeti ikiye katlayan baharat

Pişirdiğiniz biber dolmasının çok daha lezzetli olmasını sağlayacak tüyo. İşte aşçıların kullandığı baharat

Biber dolması, Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir. Genellikle yeşil biberlerin içi çıkarılarak pirinç, soğan, domates, baharatlar ve genellikle kıyma ile doldurulur. Daha sonra bu biberler pişirilerek servis edilir. Biber dolması genellikle zeytinyağlı veya etli olarak yapılır ve Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Biber dolması pişirirken iç harç hazırlığı önemlidir. Dolmanın çok daha lezzetli olması için mutlaka biber dolmasının harcına kimyon eklemelisiniz.

Eklediğiniz kimyon biber dolmasının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Asla dağılmayan ve içi iyi pişmiş biber dolması nasıl yapılır?

10-12 adet dolmalık biber

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 kahve fincanı kuş üzümü

1/2 kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

2 büyük domates

maxresdefault.jpg

1 çay bardağı zeytinyağı

tuz

*1 tutam kimyon

BİBER DOLMASININ TARİFİ VE YAPILIŞ AŞAMALARI

*İç malzemesi için kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.

*Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.

*Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavurun.

*Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edin.

*Karıştırıp ocaktan alın.

*Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyip ve güzelce karıştırın.

*Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açın.

*Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirin.

*Dolmaların kapağına kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın.

*Daha sonra uygun bir tencereye dizin.

*Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin.

*Tencerenin kapağı kapatıp pişmeye bırakın.

*Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

*Soğuduktan sonra servis edin.

MYNET

İlgili Haberler