Gıda sektöründeki öncü firmalardan olan o firma iflas etti! Dev şirket kapandı

Gıda sektöründeki öncü firmalardan olan o firma iflas etti! Dev şirket kapandı

Samsun merkezli olarak faaliyet gösteren ve uzun yıllardır gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan TAKIŞ GIDA SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ resmen iflas etti

Samsun merkezli olarak faaliyet gösteren ve uzun yıllardır gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan TAKIŞ GIDA SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. maalesef mali zorluklarla karşı karşıya kalarak iflas etti. Bu durum, şirketin gider kalemlerini karşılamakta yaşadığı güçlükleri ve ekonomik sıkıntıları gözler önüne seriyor.

TAKIŞ GIDA SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.'nin iflas etmesi, sadece şirket çalışanları ve ortakları için değil, aynı zamanda Samsun'da yaşayan vatandaşlar için de üzücü bir durum olmuştur.  Zira şirket, bölgede istihdam sağlayan önemli bir kuruluş konumundaydı.

Türk Lirasının değer kaybı nedeni ile  zor dönemler geçiren Türkiye ekonomik krizi ciddi boyutta hissetmeye devam ediyor.

Artan maliyetleri karşılamakta güçlük çeken şirketler ise bir bir kepek indirmek zorunda kalıyor.

Ekonomik krizi hisseden ve artan maliyetlerin altından kalkamayan firmalardan biri de Samsun merkezli TAKIŞ GIDA SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. Söz konusu şirket artan maliyetler nedeni ile  Samsun Asliye Ticaret Mahkemesine iflas baş vurusunda bulundu.

Yapılan incelemeler sonucu alacaklıların mağdur olmamasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında söz konusu mahkeme şirketin iflasına hükmetti.

Kaynak: Milli Gazete

İlgili Haberler