En az 3 gün taze kalıyor ; Bayatlamayan pastane usulü açma poğaçanın sırrıymış

En az 3 gün taze kalıyor ; Bayatlamayan pastane usulü açma poğaçanın sırrıymış

Evde pastane usulü açma yapmak istiyorsanız işte bilmeniz gereken tarif

Bu tarifle hazırladığınız pastane usulü açma poğaçalar, tazeliğini en az 3 gün boyunca koruyacaktır. 

Pastane usulü açma poğaçanın sırrı, özenle seçilmiş malzemelerin yanı sıra doğru tekniklerin kullanılmasında yatmaktadır. İşte size bu özel tarifin püf noktaları:

Pastane poğaçaları ev poğaçalarından farklı bir lezzete sahiptir ve bunun arkasında yatan müthiş bir sır vardır. İki poğaçayı tadan herkes bunu anlayabilmektedir. Gerçek pastane poğaçasının sırrı içindeki mahleptir ve kullanılan katı yağdır. Mahlep ile hakiki pastane poğaçasına en yakın tadı elde etmek mümkün olmaktadır. Ayrıca poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise mayadır.

Açma, yumuşacık yapısı ve lezzetiyle en sevilen hamur işlerinin başında gelmektedir. Ancak pastanelerde satılan açmaların içindeki malzemeleri bilemediğimiz için yerken içimiz her zaman rahat etmemektedir. Bu durumda yapılacak en iyi şey açma poğaçayı evde yapmaktır. Aşağıda paylaştığımız tarifle bu hedefe çok uğraşmadan, kısa sürede ulaşmanız mümkün olacaktır.

acma1.jpg

Ev yapımı pastane poğaçası için gereken malzemeler:

İşte açma poğaçanın tarifi

Açma malzemeler;

3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta birinin sarısını alın
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8-8,5 bardak un
Dilerseniz arasına tereyağı koyabilirsiniz. Zeytin ezmesi peynirde koyabilirsiniz.

Açma yapılışı;

*Öncelikle ılık sütle birlikte mayayı ve şekeri eritip mayayı aktif hale getirelim.
*Un dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
*Üzerine yavaş yavaş un ekleyelim.
*Un ele yapışmayacak şekilde gelene kadar yoğuralım.
*Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine temiz bir poşetle kapatıp dinlenmeye bırakın.
*30-40 dakika bekleyelim.
*Hamur tamamen mayalanınca mandalina boyutunda büyük parçalar elde ederek çay tabağı genişliğinde açın rulo şeklinde sarıp salyangoz şeklinde saralım.
*Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
*Yağlı kâğıt serili tepsinin üzerine açmalarımızı yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürelim üzerine çörek otu atıp 15-20 dakika mayalandıralım.
*200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
*Yanına güzel bir çay demleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.


Açmanın püf noktaları;

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Süt el yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır aksi taktirde maya aktifleşmez.
Hamurların üzerleri iyicene örtülmelidir. 30-40 dakika mutlaka dinlendirilmesi gerekmektedir.

 

İlgili Haberler